torstai 24. heinäkuuta 2014

Mansikkakakku - raaka


IMG_8768


Kaakkuu kaakkuu! Ja vissiin ihan paras kaaaakku onkin! 
Tällaiset reseptiluomukset on niitä, joiden ansioista sokerittomuus tuntuu enemminkin etuoikeudelta kun kurjalta rajotteelta. Sokeri-ikävä olikin tuossa naitinto hetkessä vain kaukainen muisto. Viime viikonloppuna tein tätä herkkukakkua hääpäivän ja ystävien matkaansaaton kunniaksi, istuttiin iltaa ihanien ihmisten terassilla, paistettiin muurinpohjalettuja sadekuurossa ja nautittiin mansikoiden kultasesongista. Resepti on kopioitu muistini mukaan kaikkien aikojen suosikkiruokablogistani, kiitos hyvää - blogin mainioista reseptiarkistoista. En kuitenkaan löytänyt sitä sieltä enää, mutta onneksemme olen sen pannut visusti talteen.


IMG_8776


Mansikkakakku

- raaka - sokeriton - vegaani - gluteeniton -


Pohja:

3 dl manteleita
6 tuoretta taatelia
2 rkl raakakaakaojauhetta
ruususuolaa

Suklaatäyte:

1 dl kaakaovoita
2,5 rkl raakakaakaojauhetta
ruususuolaa
1 rkl luomuhunajaa
2 rkl maantelivoita

Mansikkatäyte:

4 dl tuoreita mansikoita
2 dl cashew-pähkinöitä
1 banaani
1 tuoreen vaniljatangon siemenet tai aitovaniljaa
1/2 sitruunan mehu
2 rkl luomuhunajaa
1/2 dl kaakaovoita
4 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä

tuoreita mansikoita 


Pyöräytä manteleita ja taateleita tehosekoittimessa, niin että massasta tulee tasaista ja hienoa. Meidän tehosekoitin elää jo elämänsä ehtoopuolella, niinpä sitä helpoittaakseni käytin kaupan jauhettua mantelia ja lorautin sekaan hieman vettä kosteutta tuomaan.
Lisää loput pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja leivitä puolet taikinasta pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 

Valmista suklaatäyte sulattamalla vesihauteessa kaakaovoi (voit lisätä mansikkatäytteen määrän sulatukseen ja silmämääräisesti kaataa mansikkasoseen osan mukiin odottamaan) ja sekoittamalla suklaajauhe ja muut aineet vuoronperään. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada pohjan päälle vuokaan. Nosta vuoka jäähtymään pakkaseen  siksi aikaa kun valmistat mansikkatäytteen.

Laita cashewpähkinät tehosekoittimeen ja hurauta hienoksi. Lisää mansikat ja banaani ja pyöräytä seos tasaiseksi. Lisää loput aineet aineet joukkoon ja pyöräytä vielä massa niin tasaiseksi kun saat. 

Puhdista ja viipaloi mansikat. Nosta pohja pakkasesta ja leivitä loppuerä pohjasta suklaakerroksen päälle. Asettele viipaloidut mansikat reunoille ja pohjalle. Täytä kakkuvuoka mansikkatäytteellä. Jos haluat upottaa mansikat pinnalle, niin tee se ja nosta sitten pakastimeen. Jos haluat irtomansikoilla koristella kakun, niin nosta pakkaseen ja asettele mansikat vasta tarjolle nostaessa. Anna jähmettyä pakastimessa reilun tunnin ajan. 


Nauti helteen kera tai kesäyössä tähtien alla!


- Ani -


IMG_8777


2 kommenttia:

  1. MMMMMM MMMM !! tehdäänpäs tätä joskus :)
    Ja ihania ihania kuvia <3 senkin kaunokki kesänainen ! pus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ja ehdottomasti tehdään!! Vielä kun on mansikoita tuoreina hyvään hintaan! (:

      Poista